torsdag 9 juli 2020

Quakelagets sammansättning

Den regniga och blåsiga sommaren 2020, och det har helt plötsligt gått fem år sedan sist. Men, här kommer en liten uppdatering med sådant som faktiskt redan har skrivits och i väntan på alla de andra inlägg som någon gång villhöver publiceras här, i en nära, eller kanske mer avlägsen framtid.

Här kommer så "Quakelagets sammansättning"!

----------

Att sätta ihop ett lag inför en match var ju som många vet inte alltid det lättaste. Dels skulle alla lirare få möjligheten att spela ("annars quittar jag!") men sen behövde laget också helst ha en chans att vinna, utan att alla blev osams under resans gång.

Som lite igenkänning och komplement finns en fyrfältare (kanske till extra glädje för alla humanister), med ett förslag på urkaraktärstyper. Varsågod, nu är det bara att pricka in och minnas polarna i ditt eget lag.

Kom igen, du vet vilka dom är.

PLAN och KAOS kan lika gärna bytas ut mot TEAM vs DEATHMATCH


A1. Den notoriska camparen – Stabiliteten själv. Ställ honom på en plats så står han sedan där, oavsett vad som händer. Lägger generellt mer tid på att kommunicera i team_say än att faktiskt skjuta på fienden. Kan skapa irritation i klanen genom vägra nya idéer (när t.ex. resten av laget är deformerat). Han garanterar att det alltid finns en rustning vid 200A på DM3, men han kommer å andra sidan heller aldrig att ge sig av för att ta en obevakad Quad, några meter därifrån - även om det skulle vara livsviktigt för att vinna matchen.

A2. Den förutsägbare – En typiskt pålitlig kille. Kan försvara sig men även rusha utan några självförverkligande behov av cirkuskonster. Följer gärna taktiken men blir också gnällig på de andra om taktiken inte följs. Gillar att spela tillsammans med camparen men irriterar sig på överdrivet kreativa spelare. Attackerar helst, och bäst på ett ospännande sätt i grupp, och rapporterar plikttroget i team_say.

B1. Den initiativrike – En briljant spelartyp som balanserar mellan galenskap och perfektion. Kan vara helt fantastisk ena stunden men också övergå i en loose cannon-profil om inte hängslena håller (läs: styrs ordentligt). Spelar gärna fritt inom laget, men med respekt för sina medspelare. Gör ofta uppskattade och oväntade manövrar som kan vända matchen. Fungerar bra på offensiven och gärna med quad.

B2. The loose cannon – Skjuter oförbätterligt på allt och tar också allt i sin framfart, om han får möjlighet. Han skapar aktivt dålig stämning i laget (”Min rustning!”, ”Men du har ju redan RL!”), kanske för att han vägrar läsa eller skriva i team_say. Den dåliga stämningen kompenseras genom att han alltid fraggar mest – till sina kamraters kortsiktiga glädje men långsiktiga avundsjuka. En typisk Quadrunner som personligen gillar att få flest frags - vilket lag som faktiskt vinner matchen är sekundärt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar