lördag 17 januari 2015

Flaming Fist vs Clan Malfunction på E1M2

Jag kommer inte riktigt ihåg, men jag tror det här är en Villains match spelad i slutet av 1999. Svenska Flaming Fist tar sig an finska CMF på E1M2, och det blir ingen lek direkt.

Det är Fains pov och jag gillar hans spelstil för jag upplever att den kraftigt skiljer sig från min. Han lyckas alltså tajma det mesta rätt. Behöver han vapen, ja då ligger det ett där. Saknas det liv, ja då ploppar det upp bredvid honom, etcetera etcetera. Min egen spelstil var helt och hållet inriktad på att leta efter sånt som någon annan precis redan tagit.

Men men... till matchen.

Fem minuter in i spelet dyker den första höjdpunkten upp. Fain, som håller GL, råkar ut för ett välkänt dilemma. För varje motståndare som läggs ned så spawnas det nya överallt. Detta kan ju vara kul, men med bara några få raketer i sin ägo och knappt nån rustning kvar så blir det bara ångestladdat.

Fain tar naturligtvis till flykten, nedför trappan mot 150A, men det hettar till och lede fi spawnar i ögonvrån. Fain slänger iväg en raket (tänk nu slowmo, typ Matrix) och killen trycker samtidigt av boomsticken. Motståndaren kvider när raketen når sitt mål, men även Fain flyger iväg, dödligt sårad nedför trappan!

Och nu till det intressanta. Om jag hade spelat hade det inte gått till som följer (jag är inte bitter), men Fain han är ju killen hela dan, så han spawnar direkt i passagen mot Quadden, inom räckhåll för packet. Olyckligtvis spawnade även fienden där, men straxt framför honom. Så nu jagar båda iväg mot RL-packet i full kareta genom GL-rummet.

Motståndaren rusar i täten med Fain boomandes i ryggen. Han springer fram, det klickar till med ett metalliskt läte, men i samma ögonblick som fienden börjar vända sig om (tänk nu slowmo igen), och "nu jävlar är det klippt" tänker man, ja då skjuter han sig istället i väggen och lämnar packet till Fain, som toppar med lite hälsa och sen glatt skumpar vidare.

Sen blir det ännu mer ös.


Spelare
FF: Fain, Exile, Rainman, Gimp
CMF: Amu, Fifi, Eonwe, Net Angel1 kommentar: