onsdag 26 mars 2014

”I dont know why you pick this lame level. Start is more fun…”

Så inleder Xenon matchen mot Icon of Pain i Quake SM. Mot IoP? Ja, men just då spelade han i klanen GuN. Banan är förstås E3M3, The Tomb of Terror och Icon of Pain har förmodligen redan 1997 spelat banan mer än någon annan klan. (Förtydligande ovan, banan är förstås E3M3 på grund av att det är IoP, inte på grund av citatet. Jag har inget emot E3M3...)

E3M3 handlar antingen om att hålla ”Trappan” för att sen managera fräsiga uppgörelser kring ”Mitten”, med den rikliga tillgången till överraskningsfraggar som platsen innebär (teleportern). Detta gäller om man är Icon of Pain alltså. Om man inte är det så är risken överhängande att man finner sig campandes ”Källaren” och istället aktivt sliter för att slippa bli överraskningsfraggad.

Här är två demos från olika perspektiv på den hyffsat trånga kartan E3M3. Det ena från Pains, mer offensiva perspektiv och det andra från ett defensivt, men ändå motståndskraftigt perspektiv, vilket uppmuntrar en del nagelbitande.

För kännedom så är den första matchen i RQ, så fysiken är förstås helt paj. Alltså den lite svårbeskrivna känslan av att vår hjälte liksom hänger löst från tunna trådar i taket och att det egentligen bara är den främre delen av fötterna som nuddar (glider på) marken.

Icon of Pain vs GuN


Spelare
Icon of Pain: Nator, Ruiner, Perve, Manga
GuN: Jeeves, Xenon, GC, S.Spudgun 

The Pooh Clan vs Icon of Pain

På samma, lite förvirrande sätt som i demot ovan så spelar Icon of Pain kändisen oWl inte på det lag man kanske förväntar sig och återfinns istället på tPc-sidan.

Spelare
Icon of Pain: Cammo, Lector, Skeet, Lord
The Pooh Clan: tiGGr, pOOh, oWl, rABBIt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar