måndag 24 juni 2013

Green Armour - Att ha, eller att inte ha... på sig

En gång för länge, länge sedan skrev en för mig numera okänd (klok?) person en reflektion om Green Armour. Eftersom jag inte har kvar texten återger jag den utifrån känsla. Igenkänning garanteras för alla er som fraggats oförtjänt genom åren.

Hur som helst. Sensmoralen hade något som attraherade mig, nöp sig fast i bakhuvudet och till slut förvandlades till en gnagade irritation under under tiden på servrarna.

Varför?

Till stor del för att den ständigt gjorde sig påmind varje gång man fick en raket i plytet och bara dog på fläcken.

Grundfråga: 
Varför finns den gröna rustningen överhuvudtaget när den knappt skyddar mot något alls? Som spelare är du tekniskt sett precis lika oskyddad mot en raket som utan rustning.

Tes:
100-rustningen är i motsats till sina yttre egenskaper direkt skadlig och främst till för att gynna motståndaren. Låter det befängt?

Betänk då att den skinande blank bjuder in till falsk trygghet och uppmuntrar spelaren till ett offensivt beteende. Typ, du ordnar till det för dig, med bra vapen, fin rustning (tror du) och rushar sen på. För att bara tvärdö, direkt vid fiendens fötter - en veritabel dödsfälla.

Slutsats:
Den gröna rustningen är med stor sannolikhet inte ens är en rustning överhuvudtaget, utan i själva verket en stilfull korsett.

När du tänker efter själv så här i efterhand så kan du ju faktiskt ana snörningen i ryggen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar